Betting hos svenska spelbolag

Är du sugen på betting och odds finns det massor av spelbolag som erbjuder detta. I denna artikel kommer vi gå igenom allt du behöver veta om oddsbonusar, betting utan konto, vikten av att jämföra oddsen, de mest populära sporterna och mycket mer. Häng med!

Använd en oddsbonus

För att få ut mer av sin insättning är det många som väljer att ta emot en oddsbonus. Det kan exempelvis handla om en insättningsbonus där din första insättning blir matchad. Sedan svensk licens infördes är det enbart tillåtet med en bonus per spelare och licens. Det har inneburit att vissa bonusar har försvunnit från den svenska marknaden som cashback, reload bonusar och VIP bonusar. Men det finns många bonusar kvar att upptäcka som följande:


 • Boostade odds

 • Riskfria spel

 • Free bets

 • Matchningsbonus

Betting utan konto

Många är ute efter betting utan konto eller casino utan konto som det också kallas. Det innebär att du blir medlem per automatik i samband med att du gör en insättning med direkt bankbetalning som sedan bekräftas med BankID. Detta är mycket smidigare än att registrera sig på traditionellt vis med flera olika uppgifter.


Uttagen är också mycket snabbare och smidigare. Pengarna kommer in till ditt bankkonto på nolltid och du behöver således inte oroa dig för att behöva vänta på dina vinster. Med Pay N Play Betting har det aldrig varit smidigare att få ut sina vinster på några minuter. 

Jämför oddsen för att maximera vinsterna

Det är smart att jämföra oddsen hos olika spelbolag. Oddsen kan nämligen skilja en hel del åt beroende på vilket spelbolag du oddsar hos. Eftersom det inte heller finns något spelbolag som har bäst odds på samtliga marknader varierar det från match till match vilken spelsajt som erbjuder högst odds på matchen. Resultatservice-sidor som Flashscore och Livescore brukar ha flera spelbolags odds på de olika matcherna.


Det kan vara ganska stor skillnad. Om Spelbolag X erbjuder 2,00 och Spelbolag Y erbjuder 1,80 på samma marknad kommer du få 200 kronor mer i vinst hos Spelbolag X. Eftersom det idag är enkelt att logga in via BankID, trots att du inte varit medlem tidigare, är det värt att placera ditt bet hos det spelbolag som ger det högsta oddset. 

Skriv ner dina resultat för att bli en bättre spelare

Vårt kanske viktigaste tips är att du alltid ska skriva ner resultaten när du oddsar. Då kommer du enklare att kunna se vilken typ av odds som du brukar lyckas med samt vilka spel som inte brukar gå vägen för dig. På så sätt blir det enklare att lägga fokus på det som brukar gå bättre än de som inte alls är din grej.


Det finns olika mallar för att lägga in sina bets men annars kan du enkelt skapa ett Excel sheet i Google Docs kostnadsfritt. Om du spelar hos ett och samma spelbolag alltid kan du kolla din spelhistorik och se där vilka bets som lyckas respektive vilka som inte gått din väg. 

Live betting och live stream

För att få mer action i ditt spelande kan live betting vara en väg att gå. Då kommer du att oddsa live på en pågående match och på så sätt få unika marknader och ofta högre odds. Live betting är den mest spännande formen av oddsande hos spelbolag i Sverige idag. Utbudet är gott med många olika marknader och flera alternativ för dig som spelare.


Flertalet spelbolag erbjuder också live streaming. Då kan du kombinera live odds med att titta på matchen. Det ger helt klart en bättre helhet till din spelupplevelse. Dels blir det enklare att kunna lyckas med din live betting. Men det är också gratis att titta på så länge du har ett positivt spelsaldo alternativt ett aktivt bet det senaste dygnet. 

Många sporter i oddsutbudet

Hos ett spelbolag finns det många sporter att upptäcka. Flest marknader erbjuds vanligtvis på fotbollsmatcher och det finns flest odds på de matcher med högst intresse. Är det en stormatch i Premier League, Champions League eller Allsvenskan hittar du många marknader hos svenska spelbolag.


Intresset peakar när det är Fotbolls-VM. Då kommer det att finnas galet många odds då detta är det idrottsevenemang som det omsätts mest pengar kring hos spelbolagen. Sverige lyckades tyvärr inte kvalificera sig till VM 2022 men det blir nya tag till VM i USA, Mexiko och Kanada som ska spelas 2026. 

Fotboll är överlägset störst

Fotboll är den största sporten som finns hos spelbolagen. När du oddsar på fotboll kommer du att ha många olika alternativ och ligor att oddsa på. Allsvenskan är den svenska inhemska fotbollsligan. Ur ett internationellt perspektiv är Allsvenskan inte särskilt bra men passionen som råder kring Allsvenskan är fenomenal. Hos svenska spelsidor finns det massor av odds på Allsvenskan.


Annars är det Premier League som lockar flest svenskar till kupongerna. Svenskar har bettat på brittisk fotboll sedan Stryktipset lanserades år 1934. La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga och Eredivisie är andra fotbollsligor med hög nivå. 


När det är Europeiska turneringar som Champions League, Europa League och Europa Conference League är det också riktigt många odds tillgängliga. 

Betting på E-sport växer rejält

Vi har också fått se e-sporten ta över allt mer hos bettingsidor. I Sverige är CS:GO mycket populärt och Sverige har flera lag och spelare i den yttersta eliten. Inom CS:GO är matchodds, karthandikapp, kartspel och flest kills i matchen vanliga marknader.


Men det finns många fler e-sporter än CS:GO hos bettingsajter. League of Legends, Rainbow 6, Starcraft och Starcraft 2 är sådana exempel. Desto större match eller turnering ju fler marknader finns det också inom e-sportens värld. En fördel med e-sport är att det går att streama nästan alla tävlingar hos spelbolagen eller hos gratistjänsten Twitch.

Ishockey är populärt i Sverige

Sverige har en stolt nation vad gäller ishockey. Vi har under många år tagit såväl VM-guld som OS-guld i ishockey. Sverige producerar också flest spelare till NHL av samtliga nationer i världen efter USA och Kanada. Vad gäller betting på ishockey finns det många alternativ också. Du har möjlighet att kunna oddsa på massor av ishockey som SHL och NHL.


Du kan ta del av massor av odds på ishockey hos svenska spelbolag. Ishockey är en målglad sport samtidigt som de två som nuddar pucken sist innan målgöraren skjuter in den också får assist. Därmed är poängspel och antal mål också vanliga bets på ishockey. Tänk på att om du spelar 1X2 är det resultat ordinarie tid som gäller men om du spelar Moneyline är det resultat efter förlängning och eventuellt straffar som räknas. 

När får vi tillbaka det svenska tennisundret?

När vår bästa svenska tennisspelare är en medelmåtta med hybris säger det en del om hur det ligger till i dagsläget. Sverige har en lång och stolt historia med flera Grand Slam-vinnare men idag är det mörkare på den fronten. 


Men vad gäller odds på tennis finns det fortfarande massor att upptäcka. Tennis är en av de bättre sporterna för odds och betting då det kan hända mycket i en match och finns många marknader. Det kan också svänga snabbt vilket gör att sporten är riktigt bra vad gäller live odds. Dessutom går samtliga fyra Grand Slam-turneringar att streama gratis hos spelbolagen idag. 

Upptäck andra sporter

Förutom nämnda sporter finns det givetvis massor av andra odds att upptäcka. Är det Vinter-OS eller Sommar-OS erbjuds massor av odds på flera olika sporter. Du kan också upptäcka odds på andra sporter regelbundet. Bland annat finns det odds på följande sporter:


 • Volleyboll

 • Bordtennis

 • Cricket

 • Aussie Football

 • NFL

 • Basket

 • Cykel

 • Baseball

 • Golf

 • Boxning


Trav och hästsport är också populärt. Tidigare var det främst ATG som folk spelade hos när det kommer till trav och galopp. Idag har utbudet spridits ut och gäller andra spelbolag också. Hitta odds på de största tävlingarna som Elitloppet och Prix de l'Arc de Triomphe.

Vad är betting på virtuella sporter?

De flesta svenska spelbolag erbjuder idag också odds på virtuella sporter. Det är egentligen ingen skillnad på betting på virtuella sporter jämfört med traditionell sportsbetting. Förutom att virtuella sporter inte sker på riktigt. Matcherna och tävlingarna är istället simulerade via dator med riktigt häftig grafik.


Du som spelat Football Manager, FIFA, NHL eller NBA 2K eller andra sportspel kommer känna igen dig. Du får samma typer av odds som på annan sport men allt är alltså påhittat och det är datorn som avgör vem som vinner matchen. Därmed är du inte beroende av avsparkstid utan matcher spelas regelbundet under kategorin virtuella sporter som du hittar hos spelbolagen.

Sammanfattning om betting och odds

Oddsens värld har funnits sedan de grekiska olympierna då folk bedrev vadslagning på brottningsmatcher. Idag sker det mesta av spelandet på nätet och det finns en hel värld att upptäcka. Fotboll är det som det omsätts mest på men det finns också andra möjligheter när det kommer till betting som tennis, ishockey och e-sport. Framförallt den sistnämnda kategorin har ökat dramatiskt de senaste åren.


Du har därmed utmärkta förutsättningar till att få riktigt bra odds på sporter och som vi nämnde rekommenderar vi varmt att jämföra oddsen och att skriva ner dina resultat. Du kan också ta emot en betting bonus om du vill få ut mer av din insättning. Upptäck själv de olika alternativen som finns tillgängliga. Till sist vill vi vädja att alltid spela ansvarsfullt hos spelbolagen.